Termeni și condiții

1. ASPECTE GENERALE

Site-ul „www.mcaservice.ro”, este detinut si administrat de catre societatea SC MCA SELL SRL, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare fiscala RO16203923, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J52/77/2004, avand sediul social in Str Radu Șerban nr 485, Comana, Jud Giurgiu, email office@mcasell.ro
Navigarea pe site-ul mcaservice.ro echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor de utilizare, a conditiilor si a politicii de confidentialitate.
SC MCA SELL SRL isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui site, precum si termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila a utilizatorilor.

2. DEFINITII SI TERMENI

Cumparator – este o persoana fizica sau orice entitate juridica care isi face un cont pe site-ul mcaservice.ro si plaseaza o comanda.
Vanzator – societatea comerciala SC MCA SELL SRL, CIF RO16203923, Nr. Reg Com.: J52/77/2004
Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.
Cont – sectiunea din site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (comenzi, facturi fiscale, garantii bunuri, etc.).
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.
Contract – o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si Serviciile iar Cumparatorul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si Servicii. Contractul la distanta este incheiat intre Vanzator si Cumparator, nefiind necesara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.
Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.


3. COMANDA

Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.
Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:
– Comanda si conditiile sale specifice
– Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
– Termeni si conditii
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
MCA SELL SRL isi rezerva dreptul sa efectueze validarea comenzilor prin contactarea telefonica a clientilor.
Lansarea unei comenzi presupune doar confirmarea de inregistrare a acesteia in cadrul platformei mcaservice.ro; acceptarea acesteia, disponibilitatea fizica a produselor si termenele de livrare se vor confirma telefonic sau pe email de catre reprezentantii MCA SELL SRL.
Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptare comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.
Prezentul Contract intra in vigoare in momentul confirmarii Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.
Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.
Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.
Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
– neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
– invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Vanzator, in cazul platii online;
– datele furnizate de catre Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;
– livrari consecutiv esuate;
In anumite situatii, si pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.
In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt.
MCA SELL SRL isi rezerva dreptul de a anula o comanda in cazul in care pretul produsului sau unele caracteristici ale produsului au fost introduse gresit in baza de date, sau afisate gresit, livrarea nefiind inca efectuata.
Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

4. PRETUL SI MODALITATEA DE PLATA

Pretul si modalitatea de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
Plata produselor se efectueaza în numerar/cash, la livrarea produsului sau prin credit/ debit card la plasarea comenzii online.
In cazul platilor online Vanzatorul nu este si nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

5. LIVRAREA

Data estimata de livrare poate varia in functie de produs, si va fi confirmata telefonic de catre un consultant, in cel mai scurt timp dupa plasarea Comenzii.
In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii.
In cazul in care produsele sunt indisponibile (inclusiv in cazul in care pretul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificari ulterioare confirmarii Comenzii), Vanzatorul va informa Clientul despre indisponibilitate iar sumele pe care acesta le-a achitat vor fi rambursate in termen de 7 zile. Clientul poate confirma modificarile intervenite cu privire la pretul sau caracteristicile produselor, modificand astfel Comanda initiala, iar Vanzatorul va livra produsele conform Comenzii astfel modificate.
Vanzatorul va expedia Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.
In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei.

6. GARANTIA

Toate produsele comercializate de catre site-ul MCA SELL SRL beneficiaza de garantia legala de conformitate.

7. DREPTUL DE RETRAGERE SI POLITICA DE RETUR

Conform legislatiei in vigoare, Cumparatorul persoana fizica isi poate exercita dreptul de retragere din Contract in termen de 14 zile de la data intrarii in posesie a produselor prin solicitare expresa trimia Vanzatorului.
In cazul in care Cumparatorul solicita retragerea din Contract / returul produselor achizitionate, in cadrul termenului legal de retragere din contract / retur, acesta trebuie sa returneze toate bunurile care au insotit produsul respectiv. Solicitarea catre curier pentru transport, precum si costul acestuia cade in sarcina Cumparatorului.
In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel si se doreste returnarea tuturor produselor, se poate returna un singur produs desigilat, restul cantitatii fiind acceptata doar daca produsele sunt sigilate.
Cumparatorul se obliga sa returneze doar acele produse care sunt in aceeasi stare in care au fost livrate (cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si impreuna cu documentele care l-au insotit). 
Nu se vor accepta retur produsele care indeplinesc cel putin una din conditiile de mai jos:
– au fost efectuate interventii neautorizate asupra produsului;
– ambalajul este deteriorat sau incomplet;
– produsul prezinta urme de folosire / uzura excesiva, zgarieturi, ciobituri, lovituri sau socuri mecanice/electrice;
– produsul nu este returnat impreuna cu toate accesorile primite in pachet; 
– produsul a facut parte dintr-o comanda speciala (comanda speciala este aceea care nu face parte din stocul uzual al Vanzatorului dar care poate fi livrat pe baza unei comenzi ferme si plata unui avans).
Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:
a) contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator;
b) furnizarea de Bunuri si/sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care Vanzatorul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
c) furnizarea de Bunuri confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate in mod clar;
d) furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
e) furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator;
f) furnizarea de Bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
g) contractele in cazul carora Cumparatorul a solicitat în mod special Vanzatorului sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere. Daca, cu ocazia unei astfel de vizite, Vanzatorul presteaza alte servicii in afara celor solicitate in mod expres de Cumparator sau furnizeaza alte Bunuri decat piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrarilor de intretinere sau de reparatie, dreptul de retragere se aplica respectivelor Servicii sau Bunuri suplimentare;
Vanzatorul va rambursa suma in maxim 30 zile calendaristice de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract / retur. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:
– pentru Comenzile achitate cu card online -> prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
– pentru Comenzile achitate cu ramburs sau prin banca / OP -> prin virament bancar
Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).

8. EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat.

9. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, nefiind necesar acordul Cumparatorului.

10. TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferata la livrare, in momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

12. FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora (forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat).
Partile isi vor aduce la cunostinta de indata cazul de forta majora si vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor evenimentului.
Daca in termen de 15 zile evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul de a denunta unilateral contractul fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

13. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Cumparator se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de catre instantele judecatoresti competente de la sediul Vanzatorului.

14. FRAUDA

Crearea de conturi multiple folosind adrese de email generate automat si care expira dupa o perioada predefinita, pentru a putea beneficia de promotii sau oferte, sau orice comportament fraudulos in masura sa afecteze bunul mers al campaniilor, este interzisa si va fi considerata o tentativa de frauda. Proprietarul site-ului mcaservice.ro isi rezerva dreptul de a suspenda conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor sau ofertelor in curs, de a anula contul fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri.
Orice tentativa de frauda sau orice frauda (cum ar fi dar fara a se limita la: accesarea datelor Clientilor mcaservice.ro, alterarea continutului site-ului, incercarea de afectare a performantelor serverelor, deturnarea continutului livrarilor catre terti etc) vor fi pedepsite conform legii penale.

01 Apr  2021